Bavette met oven groente en gebakken piepers
Dit gerecht heb ik met vrienden gekookt tijdens onze vakantie in de Bourgogne na een dag wijnboeren bezocht te hebben. De wijn die we daar gekocht hadden was zo goed dat er die zelfde avond een fles open moest bij het eten! Maarja, wat eten we er dan bij? Op aanraden van de wijnboer zijn we naar de slager in het dorp gereden voor bavette en hebben we er deze simpele groenten en aardappeltjes bij gemaakt!
De bavette mag al uit de koelkast om op kamer temperatuur te komen maar we beginnen met de groenten en aardappelen want deze hebben meer tijd nodig. De groenten en uien mogen grof gesneden worden in grote parten en mogen door elkaar in de ovenschaal, besprenkel deze vervolgens met olijfolie, paprika poeder, de helft van de tijm en zout & peper. Plaats de overschaal vervolgens in het midden van de oven en gaar de groenten op 180°C in +/- 25 min. gaar.
De jonge piepers hoef je niet te schillen en moet je hooguit nog even wassen, besprenkel deze vervolgens met olijfolie, de rest van de tijm en zout & peper. Bak ze in een koekenpan tot ze gaar zijn, dit kun je simpel checken door even met een vork te prikken of te luisteren. Die kleine aardappeltjes piepen namelijk tot ze gaar zijn.
Als de groenten 10 minuten in de oven staan kunnen we de bavette gaan bakken, dit doe je in een combinatie van roomboter en olijfolie. Bak de bavette in 2,5-3 minuten per kant medium rare (afhankelijke van de dikte). Haal vervolgens uit de pan en laat nog 10 minuten onder aluminiumfolie rusten. Kruid het vlees hierna pas met zout & peper!
TIP! Serveer de bavette met een lekkere pepersaus!
Het eten op tafel! De rode Bourgogne erbij! Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties